Lokalni izbori u Medveđi

Regionalne vesti - Nedelja 13.09.2015 - 10:36

U Medveđi se u nedelju održavaju vanredni lokalni izbori, sva glasačka mesta otvorena su na vreme, a glasanje protiče u redu.

Biračka mesta otvorena na vreme. Foto: Thinkstock Biračka mesta otvorena na vreme. Foto: Thinkstock

"Sva biračka mesta su otvorena na vreme i sve ide po planu", rekao je Tanjugu sekretar Opštinske izborne komisije Ivan Kostić.

Za 35 odborničkih mesta bore se predstavnici pet izbornih lista - tri srpske i dve albanske, a na izborima se izjašnjava oko 10.500 birača.

Danas je, prema ranije saopštenom podacima iz Opštinske izborne komisije, otvoreno 28 glasačka mesta.

Prva na izbornom listiću je lista "Aleksandar Vučiž - Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Partija ujedinjenih penzionera Srbije"

Zatim sledi lista "Demokratska partija - Nagib Arifi" koju predvodi aktuelni predsednik opštine Bujanovac, dok je pod brojem tri proglašen izborna lista Grupe građana "Za Gornju Jablanicu" Medveđa.

Izborna lista dve albanske stranke - Partije za demokratsko delovanje(PDD) i Demokratske unije Albanaca(DUA) je četvara dok je kao peta proglašne lista "Demokratska stranka - Nebojša Trajković".

PDD predvodi republički poslanik Riza Haljimi a DUA Rahmi Zulfiu, a stranačka centrala obe političke partije koja okuplja lokalne Albance je u Preševu.

Lokalne izbore u Medveđi je raspisala predsednica repuličkog parlamenta Maja Gojković pošto je prethodno 8. juna Vlada Srbije raspustila Skupštinu opštine Medveđa.

Razlog za tu odluku vlade je bilo, kako je tada saopšteno, to što u zakonskom roku nije odrzana nijedna sednica opštinskog parlamenta.

Vlada je za predsednika Privremenog organa opštine Medveđa imenovala Nebojšu Arsića.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: