Makedonija očekuje osvetničke akcije u Kumanovu

Regionalne vesti - Ponedeljak 08.06.2015 - 19:14

Makedonska policija ima "operativna saznanja" da pristalice "kumanovske grupe" spremaju osvetničke napade u Makedoniji. Policija povećala mere bezbednosti.

Nedavni sukobi u Makedoniji razlog za zabrinutost u čitavoj regiji Nedavni sukobi u Makedoniji razlog za zabrinutost u čitavoj regiji

"Imamo operativna saznanja i u vezi sa tim uputili smo naređenja da se podignu mere bezbednosti", rekao je portparol MUP-a Ivo Kotevski navodeći da planovi ove, neimenovane grupe, obuhvataju "otmice funkcionera MUP-a i napade na vitalne državne objekte", javlja agencija Meta, a prenosi RTS.

Makedonski bezbednosni izvori nisu mogli da procene koliko su pouzdane informacije na osnovu kojih je policija povećala nicu pripravnosti, ali su, od sukoba u Kumanovu pre mesec dana, brojne albanske formacije, putem interneta, najavljivale osvetu za smrt desetorice pripadnika "kumanovske grupe".

Upozorenje je usledilo svega nekoliko sati pošto je tužilaštvo u Skoplju najavilo da će proces protiv zarobljenih pripadnika "kumanovske grupe" početi na jesen, kao i da će biti optuženi za terorizam.

Ni mesec dana nakon sukoba u Kumanovu nije sasvim jasno kakve je motive imala grupa naoružanih Albanaca, koja se u tom gradu sukobila sa makedonskim snagama bezbednosti.

Sahrana nekih od njih, održana na Kosovu, poslužila je za paradiranje u uniformama Oslobodilačke nacionalne armije, koja je rasformirana Ohridskim sporazumom 2001. godine.

RTS, B92

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: