Manji pomor ribe na Južnoj Moravi kod Tešice

Regionalne vesti - Četvrtak 06.08.2015 - 14:50

Pored obale Južne Morave u aleksinačkom selu Tešica sakupljena je manja količina uginule ribe, a uzrok ovog pomora je najverovatnije zagađenje reke.

Sakupljeno oko devet kilograma uginule ribe. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Sakupljeno oko devet kilograma uginule ribe. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Prema rečima direktora Ribočuvarske službe "Južna Morava 2" Nikole Kumanovića, o uginuću su obavešteni u utorak 4. avgusta rano ujutru i odmah su izašli na teren.

Napominje da je na potezu Tešice sakupljeno blizu 9 kg uginule ribe, a kod Supovca oko 1,5 kg, ali da je, objašnjava, količina ribe koja je stradala sigurno veća. Stradale su krkuše, potočne mrene, poneki klen i skobalj.

Kumanović kaže da su ribočuvari tog jutra proverili Južnu Moravu uzvodno do Mezgraje, potom produžili do Medoševca na Nišavu i da tamo nisu primetili uginulu ribu.

Direktor “Južne Morave 2” kaže da je do malog pomora verovatno došlo jer je neko ispustio cisternu sa fekalnim otpadom ili oprao cisternu posle prskanja vinograda ili bašte.

Ipak, napominje, inspekcija, policija i tužilaštvo su obavešteni, pa očekuje da će oni preduzeti dalje mere.

Podsetimo, pre nedelju dana je došlo do pomora ribe u Toplici kod Žitorađe, pre desetak dana su primećena mrtva jata riba u reci Jablanica kod Lebana, a sredinom jula su ribolovci i ribočuvari sakupljali uginuli ribu iz Svrljiškog Timoka.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: