Maturanti na jugu zaplesali sa Evropom

Regionalne vesti - Petak 22.05.2015 - 20:49

Hiljade maturanata sa juga - iz Niša, Pirota, Sokobanje, Svrljiga, Babušnice i drugih mesta plesali su uz Štrausov kadril na ulicama i trgovima u svojim mestima istovremeno sa vršnjacima iz cele Evrope.

Foto: Vanja Keser Foto: Vanja Keser

Maturantska parada je u Nišu, odakle se projekat proširio na celu Srbiju, održana deseti put. Iako su koordinatori ove manifestacije najavili učešće oko 700 maturanata, na Trgu kralja Milana ih je, prema njihovim procenama, bilo oko 1.000 više.

Ipak, organizatori kažu da ne treba težiti masovnosti, već kvalitetu.

Pošto nisu ispoštovane sve propozicije tokom plesa, koje se pre svega odnose na korake, moguće je da se snimak iz Niša neće računati u obaranju Ginisovog rekorda jer davalac licence iz Slovenije ima jasno utvrđena pravila koja se moraju poštovati - objašnjava Biljana Jovanović, koordinator Maturantske parade za Srbiju.

Ona dodaje da je ovogodišnji ples u Nišu obeležio još jedan problem, a to je nedostatak opreme za sve zainteresovane, tako da su mnogi umesto u predviđenim narandžastim i crnim majicama, plesali u svojim koje su nabavljali preko škola, a nisu svi ni imali pištaljke i kišobrane.

Za sve vreme za koje se održava ova manifestacija u Nišu, sada je bilo najviše gradskih funkcionera. Kada već prepoznaju ovu paradu kao popularan događaj, da li je onda teško da Grad obezbedi opremu za svu decu? - pita Jovanovićeva.

Kako kaže, maturanti u ostalim mestima na jugu bili su disciplinovaniji od vršnjaka u Nišu i bolje savladali korake.

U Pirotu je plesalo njih 650 i kao i svake godine, sve je bilo odlično organizovano. U Sokobanji je igralo njih 130, Babušnici - 80, Svrljigu - 50 - kaže koordinator.

Nakon plesa, neki maturanti su otišli na žurku koju, kako naglašava Jovanovićeva, oni nisu organizovali, dok su neki druženje i proslavu kraja srednjoškolskog školovanja nastavili na keju.

Autor Redakcija Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: