Migranti stigli do Niša

Regionalne vesti - Petak 17.07.2015 - 16:02

Prva grupa migranata koji su u Preševu čekali na azilantske potvrde stigla je u Niš kako bi im se izdavanje dokumenata ubrzalo.

grupa od pedesetak migranata stigla i u Leskovac FOTO: OK Radio/A.Stojkovic grupa od pedesetak migranata stigla i u Leskovac FOTO: OK Radio/A.Stojkovic
 
U prethodna dva dana migranti su u Preševo stizali u većim grupama i čekali tokom čitavog dana na ulazak u prihvatni centar gde dobijaju, osim azilantskih potvrda, i hranu, vodu, medicinsku pomoć, kao i uslove za održavanje lične higijene.
 
Redovi na ulicama bili su dugi i po nekoliko stotina metara, gde su ljudi sa decom stajali na temperaturi višoj od 35 stepeni. 
 
Prevoz migranata do policijskih stanica u gradovima na jugu Srbije organizovano je i ranije u situacijama kada je njihov broj prelazio mogućnosti policije u preševu za izdavanje potvrda. 
 
Izmeštanje migranata organizuje UNHCR, a kretanje migranata obezbeđuje policija. 
 
U Nišu, Leskovcu i drugim gradovima organizovana je i podela hrane i vode, kao i medicinska pomoć. 
 
Kroz Preševo je do sada, prema podacima Crvenog krsta, prošlo oko 15.000 migranata i od 2. juna, kada je počelo evidentiranje njihovih prijava, broj dnevno pristiglih se sa 200 povećao na više od 1.000. 
 
Prihvatni centar moze da obradi i izda 700 azilantskih potvrda dnevno.
Tanjug/OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: