Mogući penali za kašnjenje gradnje KC Niš

Regionalne vesti - Četvrtak 22.06.2017 - 09:00

Beograd -- Ministarstvo zdravlja razmatra da od glavnog izvođača radova na Kliničkom centru Niš zatraži da plati penale zbog kašnjenja sa završetkom gradnje.

Iznos penala 10 odsto od ukupne vrednosti ugovora FOTO: RTS printscreen Iznos penala 10 odsto od ukupne vrednosti ugovora FOTO: RTS printscreen

U ministarstvu su za "Politiku" kazali da će za tom opcijom posegnuti tek nakon konsultacija sa Radnom grupom pri Kancelariji za javna ulaganja, a kako se navodi, uobičajena praksa je da iznos penala bude 10 odsto od ukupne vrednosti ugovora.

Vlada Srbije je zbog kašnjenja radova, kao jednu od interventnih mera, uvela nadzor nad objektom, što je poverila koordinacionoj grupi Kancelarije za javna ulaganja, na čelu sa inženjerom Radisavom Belaćevićem, koji je početkom nedelje u Nišu razgovarao sa predstavnicima firme koja obavlja nadzor i Ministarstva i koji je kazao da je dogovoreno da KC do kraja godine bude otvoren.

Direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević, koji je takođe bio prisutan na sastanku kazao je da je razgovarano o opremanju Klinike.

"Dogovorena je dinamika unošenja i instaliranja opreme, a što je još važnije, dogovoreno je kako obezbediti dodatnu zaštitu od prodiranja vode, odnosno prokišnjavanja", rekao je Blagojević.

"Politika" podseća da je vrednost građevinskih radova na KBC Niš oko 32 miliona evra, a da je italijanska kompanija "Inso" na tenderu sprovedenom 2013. godine, po pravilima Evropske investuicione banke, dala najbolju ponudu.

Prvi rok za završetak radova bio je oktobar 2016. godine, da bi otvaranje bilo pomereno za 27. mart 2017., a da bi u maju bilo objavljeno da se to ni tada neće desiti, zbog čega je resorni ministar Zlatibor Lončar prvi put najavio da će izvođači snositi finansijske posledice.

B92, Politika, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: