Moravska regata u Grdelici

Regionalne vesti - Nedelja 17.08.2014 - 13:37

Oko 350 učesnika devete Grdeličke regate i još toliko posmatrča ispod desetak mostova uživalo je u spustu mirnom, mlakom i mutnom Južnom Moravom, čija je visina na nekim mestima bila do kolena.

Ovako je počelo fotojugmedia Ovako je počelo fotojugmedia

Kako je i planirano, pitoma i veštački nadošla Južna Morava pružila je zodovoljstvo za pamćenje u danu kada je temperataura vazuduha bila ispod tridesetog podeoka.

I deveta po redu Grdelička regata bila je više revijalna, budući da su iskorišćena sva plovila bez motora, od kajaka, do čamaca, preko najmnogobrojihjih guma, svezanih kanapima.

Ivica Stojković iz Orovice, Predrag Jovanović i Mila Šola iz Oraovice  su od guma različitih veliča napravili nešto što liči na svemirsko plovilo. Kažu da je sugurno kao u avionu, ali,  nešto niže ti kanapi su morali da budu pretegnuti i utegnutu.

Ivana i Marina iz sela Grdelica su deo ekipe “Sluđeni” i voze se na desetak uvezanih guma. Ne boje se i krenule se u sandalama. Kada su na kraju deonice izašle iz reke bile su okupane, što im, inače nije smetalo.

Prvi na cilj stigla su zajedno dva kajakaša iz Vladičinig Hana Vladica Stanković, vatrogasac sa odličnom kondicijim i dobrim kajakom. Ovo je, pre svega, spust za uživanje”, kaže, A slično misli i Dragoslav Đorđević sa kanuom, profesor fizičke kulture. “Nadamao se da ćemo i neki druge gradove da uključimo i omasovimo”.

Startovalo se u12 časova kod Sarajevskog mosta i zaustavilo u Dobrotinu, tamo gde je Južna Morava najšira i najmirnije i gde su s nestrpljnjem čekali rođaci i prijatelji, sa ohlađenim pivom, u šumskoj hladovini.

Kada je poslednji učensnik regate pristigao oko 16 sati, plovila su smeštne u kamion, a regataši u autobus, pa u Grdelicu, gde su ručali pasulj i riblju čorbu. Uveče je Dom kulture, organizator regate, organizovao rok koncert.

Jugmedia, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: