Nagrada za film o Pešiću

Regionalne vesti - Ponedeljak 27.07.2015 - 13:24

Lična i profesionalna priča o jednom od najuspešnijih evropskih košarkaških trenera, o Svetislavu Pešiću. Šta je to što Pešića čini pobednikom otkrivaju najpoznatiji igrači, treneri, sportski svetski lideri koji su radili i rade sa njim, ali takođe i njegovi najbliži.

Film prati uspehe Pešića od Pirota. Foto: Guliver/Getty images/Alex Grimm, Bongarts Film prati uspehe Pešića od Pirota. Foto: Guliver/Getty images/Alex Grimm, Bongarts

Film je sniman u Barseloni, Minhenu, Berlinu, Beogradu i Pirotu i prati ključne uspehe Svetislava Pešića.

Film otkriva tajnu uspeha poznatog košarkaškog trenera, nekadašnjeg šampiona Evrope i sveta sa reprezentacijom Jugoslavije, prateći njegov put od rodnog Pirota do Minhena u kojem je danas trener Bajerna.

U filmu učestvuje dvadesetak poznatih imena iz sveta sporta, među kojima su Aleksandar Đorđević, Vlade Divac, Dejan Bodiroga, Huan Karlos Navaro, Đosep Pep Gvardiola, Đosep Marija Bartomeu, Bastijan Švajnštajger, Žarko Zečević, Žarko Varajić, Hening Harniš, Henrik Redl...

Poseban pečet filmu daju članovi porodice Svetislava Pešića koji upotpunjuju priču i indirektno potvrđuju zašto je on „više od trenera“.

Reditelju Želju Mirkoviću (42 godine) ovo je 42. Nagrada na filmskim festivalima.

sportske.net, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: