Najboljima po 100.000

Regionalne vesti - Petak 10.10.2014 - 08:32

Šest leskovačkih studenata sa prosečnim ocenama od 9,92 do 10 i dva učenika nagrađena su danas sa po 100.000 dinara povodom predstojećeg Dana oslobođenja Leskovca od fašizma, 11. oktobra.

Nagrađeni studenti foto jugmedia.info Nagrađeni studenti foto jugmedia.info

Oktobarske pohvale na tradicionalnoj svečanoj sednici Skupštine grada dobilo je troje doktoranata, a dobitnik nagrade sa medaljom je proslavljeni srpski pijanista Leskovčanin Vladimir Milošević.

„Ove nagrade mladima su dokaz da grad ceni velike napore koji se ulažu u obrazovanje i u svoj rad“, rekao je laureat, kome je ovo treće po redu oktobarsko priznanje rodnog grada.

On je oktobarsku medalju, drugo po važnosti odličje, dobio za zasluge u afirmaciji grada i regiona u sferi muzičke kulture.

Nagrade u ime pohvala uručene su doktoru tehničkih nauka Ivanu Saviću koji je iz koštice šlive izdvojio supstancu amigdalin za terapiju karcinoma, zatim, studentu doktorskih studija na Filološkom fakultetu Milanu Vukašinoviću i studentu Pravnog fakulteta Jeleni Đorđević.

Oni u svojim indeksima imaju samo desetke, ali i nagrade na svetskim takmičenjima.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je da su okotobarske svečanosti ove godine posvećene mladima i njihovim dostignućima.

„Kao jedan od važnih pravaca delovanja lokalne zajednice, usmerili smo ka znanju i podršci mladim ljudima, nagrađujući ih što su željni znanja i svesni da je to najvažniji preduslov sveopšteg napredovanja, kako ekonomskog tako i u svim drugim segmentima“, kazao je Cvetanović.

Najveće oktobarsko priznanje u Leksovcu je titula počasnog građanina, ali ove godine za nju nije bilo kandidata.

Predstojeći Dan grada čestitao je i Živojin Stefanović, predsednik Skupštine, dok je glumica Narodnog pozorišta u Leskovcu Suzana Grujić recitovala Ršumovićevu „Zdravicu“, na početku, i na kraju „Ostajte ovdje“ Alekse Šantića.

Jugmedia, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: