Najezda zmija u Nišu!

Regionalne vesti - Sreda 20.05.2015 - 21:51

U Nišu se na ulicama, ali i u kućama i dvorištima pojavio veći broj zmija. Građani su danas nadležnoj službi uputili čak 42 prijave!

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Volonteri "Zoo planete" samo danas su pokušali da uhvate zmiju iz dvorišta vrtića, Vojne bolnice, kancelarije apoteke, privatnih kuća i sa ulica, pišu "Južne vesti".

- Zmiju su videli u kancelariji i rekli da se zavukla ispod laminata. Tražili smo je po policama i u kutijama za kablove, ali bezuspešno. Sasvim je moguće da je izašla - rekao je student Zaštite na radu Strahinja Živković.

Zmiju u dvorištu Vojne bolnice druga volonterka ugledala je sasvim slučajno vraćajući se sa kontrolnog pregleda. Odmah je uhvatila i pripremila za vraćanje u prirodu.

- Jedna koleginica je otišla u Suvi Do, kolega u vrtić u Niškoj Banji, ja sam bio kod benzinske pumpe na Ledenoj Steni, u Minovom naselju i u Pasi Poljani. Do sada smo se odazvali na 10 poziva, našli sedam neotrovnih zmija, od toga je pet smukova, a dve su belouške”, rekao je predsednik "Zoo planeta" Dušan Stojanović.

Prema njegovim rečima, nije uobičajeno da ovoliko zmija ima u urbanim delovima grada.

- Tome sigurno doprinosti visoko rastinje po gradu, jer se tu kriju pacovi, a zmije se njima hrane - kazao je Stojanović za "Južne vesti".

Autor: mondo.rs

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: