Nedeljko umro bratu na rukama

Regionalne vesti - Subota 15.08.2015 - 09:38

Nedeljko Đukić (21) iz Golinga u Austriji preminuo je u četvrtak uveče na Klinici za neurohirurgiju niškog Kliničkog centra od povreda zadobijenih u teškoj saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd - Niš kod naplatne rampe "Nais". Nesrećni mladić, poreklom iz Republike Srpske, izdahnuo je na rukama rođenog brata Nevena (19), ne dolazeći svesti posle udesa u kojem je 12 dana ranije teško povređen.

Vozač šlepera zadržan u Srbiji. Foto: kcnis.rs Vozač šlepera zadržan u Srbiji. Foto: kcnis.rs

Nesreća se dogodila 2. avgusta oko ponoći, kada su Nedeljko i Neven iz Austrije, svrativši samo na jedno popodne u BiH, putovali za Leskovac gde je trebalo da prisustvuju svadbi svog rođaka.

Pošto su na naplatnoj rampi "Nais" platili putarinu i u trenutku kada su krenuli prema Nišu, na njihov audi je iz suprotnog pravca naleteo šleper austrijskih registracija kojim je upravljao Valter Š. (60). Austrijski vozač je promašio kanal za uzimanje kartica za putarinu, a zbog njegove greške Nedeljko je u sudaru zadobio višestruki prelom lobanje i višestruki prelom rebara, prelom obe noge i teške povrede pluća, dok je Neven prošao sa prelomom butne kosti.

Prethodnih dana otac dvojice mladića je, preko osiguravajuće kuće u Beču, gde su Neven i Nedeljko imali zdravstveno osiguranje, izdejstvovao dolazak medicinskog aviona na niški aerodrom u nameri da teško povređenog Nedeljka transportuje u kliniku u Austriji na dalje lečenje.

- Po dolasku aviona, lekari iz Beča pregledali su dokumentaciju i povređenog Nedeljka u niškom Kliničkom centru i konstatovali da bi svaki transport za Austriju bio rizičan, budući da je Nedeljko bio u komi i u kritičnom stanju. Zbog toga je avion vraćen prazan u Austriju, a Nedeljko je tri dana kasnije preminuo - preneli su beogradski mediji reči izvora iz Kliničkog centra u Nišu.

Mlađi brat Neven Đukić uspešno je posle udesa operisan na Ortopedsko-traumatološkoj klinici Kliničkog centra Niš i otpušten je iz bolnice na kućno lečenje nekoliko dana pre smrti brata. On je za srpske medije ispričao da je udes na naplatnoj rampi bio stravičan.

- Na naplatnu rampu kod Niša smo stigli bez ikakvih problema i uredno platili putarinu. Samo nekoliko sekundi kasnije, kada smo krenuli prema Nišu i dalje ka Leskovcu, potpuno neočekivano naišao je kamion iz suprotnog pravca, polomio zaštitnu ogradu i betonski stub i zbrisao nas! Udarac je toliko bio jak da smo i brat i ja ispali iz automobila. Sećam se samo da su mi pritrčali radnici naplate putarine i dvojica policajaca i posle toga sam se onesvestio - ispričao je Neven Đukić dok je još bio na lečenju u Kliničkom centru.

Vozač šlepera zadržan u Srbiji

Vozač šlepera, austrijski državljanin Valter Š, uhapšen je neposredno posle nesreće i protiv njega je pokrenut krivični postupak. Oduzeti su mu pasoš i vozačka dozvola, ali istraga o teškoj nesreći još nije završena, pa se Valter Š. i dalje nalazi u Srbiji gde čeka završetak postupka.

Vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: