Nema reagenasa u Kliničkom u Nišu

Regionalne vesti - Subota 12.04.2014 - 20:55

U Kliničkom centru u Nišu nema regenasa potrebnih za analize, pa neki pacijenti čekaju i po dva meseca. U KC Niš kažu da reagenasa nema zbog tendera.

Pacijenti čekaju po dva meseca na rezultate Pacijenti čekaju po dva meseca na rezultate
DraganuVeljkoviću (57) iz Leskovca operisan je 23. januara tumor na pankreasu, ali je on još bez ikakve terapije jer mu nisu gotovi patohistološki nalazi, jer kako su mu u bolnici rekli reagenasa nema.
 
Pomoćnik generalnog direktora Kliničkog centra Saša Živić rekao je da je u toku više hiljada tendera za razne reagense, lekove, pomagala i da postoji objektivna odgovornost što su pacijenti izloženi ovakvim neprijatnostima.
 
„ Centralizovane nabavke i tenderi su glavni kočničari i kao lekari se svakog dana suočavama sa novim problemima” rekao je Živić i ocenio da je u ovom slučaju nedopustivo da pacijent čeka dva meseca.
 
Direktor Klinike za patologiju Dragan Mihailović nije mogao da se izjasni o ovom pojedinačnom slučaju niti o problemima sa nabavkom reagensa i pozvao se na to da nema ovlašćenja da komunicira sa medijima.
 
JuGmedia, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: