Nenad Čanak: Uveo bih pet regiona

Regionalne vesti - Petak 24.03.2017 - 13:51

Nenad Čanak i Liga socijaldemokrata Vojvodine, tvrde da Vladajuća garnitura mora da se suoči s prošlošću.

 Nenad Čanak. FOTO LSV promo/OK Radio Nenad Čanak. FOTO LSV promo/OK Radio

Kao predsednik Srbije, razvijao bih tešnje regionalne odnose, radio na spuštanju tenzija sa okruženjem i na otvaranju granica za što veće zajedničko tržište. Radio bih na decentralizaciji države kako bi se ona organizovala u pet regiona: Vojvodina, Šumadija, Moravska oblast (administrativni centar Niš), Beograd i Sandžak, rekao je Čanak.

Ovo je predlog Nenada Čanka, kandidata LSV za predsednika Srbije, koji tvrdi da bi, da je ovaj predlog usvojen pre pet godina - bila sprečena naezvisnost Kosova.

- Stepen autonomije bi trebalo urediti onako kao bi bilo najbolje za stanovnike tog regiona. Grad Beograd i Sandžak bi imali drugačije samouprave iz istorijskih i funkcionalnih razloga.

Osnovna greška vladajuće garniture u Srbiji je to što ne priznaje faktičko stanje stvari, najpre suočavanje s prošlošću, pa ne bismo dolazili u situaciju da predsednik Srbije bude domaćin optuženima i osuđenima za ratni zločin kao što je Nikolić primao Krajišnika i ostale, što sasvim sigurno izaziva nelagodu kod suseda. Treba spustiti nacionalističku retoriku, ne pravdati svoje greške tuđim greškama. Nedopustiva je i relativizacija novije istorije i predstavljanje perioda devedesetih kao pozitivnog, a period posle toga kao negativan i rušilački - navodi Čanak.

 

Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: