Nestala štićenica doma

Regionalne vesti - Ponedeljak 16.03.2015 - 07:42

Niška policija traga za M.Č. (21), štićenicom Doma za smeštaj odraslih i starijih osoba sa intelektualnim i mentalnim teškoćama u Tešici kod Aleksinca, čiji je nestanak prijavljen 11. marta.

foto:Blic foto:Blic
 
U Blizini Doma pronađene su patike nestale devojke a na obali Morave crna jakna i dukserica, ali je njena sudbina još uvek nepoznata.
 
- Poslednji put je viđena oko 17 časova. Pregledana je okolina doma, ali nije nađena. Sutradan su na mestu gde je preskočila ogradu nađene patike. Dom nije zatvorenog tipa, ali nije dozvoljeno u večernjim terminima napuštati krug doma. 
 
Obaveštena je policija ali i Ministarstvo rada i socijalne politike, čija inspekcija za sada nije utvrdila propust u radu zaposlenih, kaže Dragan Veselinović, direktor Gerontološkog centra „Jelenac“ iz Aleksinca, čija je dom u Tešici radna jedinica.
 
On kaže da se dešavalo i ranije da se štićenici Doma udalje, ali su uvek nalaženi posle nekoliko dana.
 
- Mi brinemo zbog toga što je Morava blizu, ali se nadamo najboljem, da će biti pronađena živa. Za sada nema nikakvih tragova šta se desilo. Detaljno smo analizirali naš rad, nikakvih naznaka nije bilo do sada da M.Č. želi da napusti dom, kaže direktor Veselinović.
 
Ona potiče iz hraniteljske porodice a u Dom u Aleksincu došla je pre nešto više od godinu dana zbog duševnog oboljenja.
 
- Nije se dobro snašla, pa je bila na mesec dana u specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici i sve do kraja godine bila je dobro. Onda je opet bila hiperaktivna, pa je početkom januara opet bila u Toponici, odakle je došla početkom marta. Nadamo se da će biti nađena i da je dobro, kaže direktor Veselinović.
Blic

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: