NI: Blokiran jedini put ka deponiji

Regionalne vesti - Ponedeljak 03.11.2014 - 15:37

Zahtevajući hitno rešenje problema sa kvalitetom vode meštani sela Belotinac kod Niša, uz podršku komšija iz Ćurline i Knežice, blokirali su jedini put koji vodi do niške deponije.

(Ilustracija) (Ilustracija)
Iako je voda glavni probelm poslednjih godina, predsednik Mesne zajednice Belotinac, Saša Miljković, rekao je da zbog zagađenja i vazduha i zemljišta obraćali brojnim inspekcijama, a jedino što su uspeli bile su privremene zabrane rada niške deponije.
 
- Prinuđeni smo da ovakvim načinom pokušamo da ostvarimo svoja ustavom garantovana prava na život i zdravlje kako nas tako i naše dece - rekao je Miljković.
 
Sa okupljenim građanima razgovarao je direktor JKP “Medijana” Bratislav Vučković, jer kamioni ovog preduzeća zbog blokade nemaju gde da prazne smeće.
 
- Sada ćemo da odemo zajedno sa gradskim većnikom za komunalne delatnosti Milošem Banđurom da im se i on obrati, pa ćemo da vidimo. Što se smećara tiče, nama je protest bio najavljen pa smo veliki deo posla obavili sinoć - rekao je Vučković.
 
Nakon prvog razgovora sa Vučkovićam meštani 3 sela koji su blokirali deponiju bili su odlučni da istraju u svojim zahtevima i rešili su da se podele u smene i dežuraju, kako bi onemogućili istovar đubreta na deponiju.
 
Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: