NI: Članovi konkursne komisije za medije podneli ostavke

Regionalne vesti - Četvrtak 12.05.2016 - 18:46

Sva tri člana konkursne komisije koja odlučujuje o sufinansiranju medijskih projekata u Nišu podnela su ostavke.

Grad Niš će od udruženja novinara tražiti predloge za nove članove komisije; Foto: Reuters Grad Niš će od udruženja novinara tražiti predloge za nove članove komisije; Foto: Reuters

Načelnik gradske Uprave za kulturu, Nebojša Stevanović, rekao je da su ostavku u sredu podneli šef Departmana za novinarstvo niškog Filozofskog fakulteta Vladeta Radović i predsednica udruženja radio stanica "RAB Srbija" Maja Rakovic, a potom je to učinio novinar Dragoljub Gajević.

Stevanović kaže da je Uprava za kulturu konsultovala Ministarstvo kulture i informisanja o daljem postupanju u realizaciji medijskog konkursa, u kome im je rečeno da za članstvo u komisiji treba da pitaju ostale članove udruženja novinara koji su se prijavili za rad u komisiji.

Kako kaže Stevanović, za mesto člana komisije u Nišu prijavilo se osam predstavnika udruženja novinara, a četvoro je do sada podnelo ostavke.

"Nakon konsultacija sa još četiri prijavljene osobe, preostaje nam da od udruženja novinara zatražimo predloge za nove članove komisije", rekao je Stevanović.

On je dodao da zakonom nije propisan rok do kojeg konkurs za sufinansiranje medijskih projekata treba da bude okončan, ali sredstva koja su ovogodišnjim budžetom namenjena za medijske projekte moraju da budu utrošena u toku ove godine.

Konkursom za sufinansiranje medijskih projekata predviđeno je izdvajanje 68,2 miliona dinara iz budžeta grada Niša.

Šef Departmana za novinarstvo niškog Filozofskog fakulteta Vladeta Radović u sredu je uz ostavku na mesto člana konkursne komisije uputio i zahtev za obustavu rada ove komisije.

U zahtevu se navodi da komisija treba da obustavi procenu pristiglih projekata jer za to ne postoje odgovaraući uslovi i da je "reč o problemu fundamentalne prirode koji nije mogućno rešiti".

Internet portal Južne vesti i Siti radio (City radio) organizovali su u centru Niša protest "Znam za jadac" na kome su tražili da se poništi konkurs za sufinansiranje medijskih projekata u Nišu, raspiše novi konkurs, a da se pre toga odrede precizni kriterijumi za ocenu projekata i izbor članova komisije.

n1info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: