NI: Dogovoren TV prenos skupštine

Regionalne vesti - Utorak 17.11.2015 - 19:10

Sednica Skupštine grada Niša, koja protekle nedelje nije održana zbog toga što nije bilo TV prenosa, biće nastavljena u sredu, a biće i prenosa uživo kao i do sada.

Odbranjene tekovine demokratskih procesa; Foto: Panoramio/Z. Stojanović Odbranjene tekovine demokratskih procesa; Foto: Panoramio/Z. Stojanović

Konzorcijum privatizovane NTV prihvatio je predlog gradonačelnika Niša Zorana Perišića i predsednika Skupštine Mileta Ilića da prenosi naredne dve sednice besplatno, koliko će ih biti do kraja godine.

Zbog nemogućnosti potpisivanja ugovora o nastavku prenosa, drugog rešenja nije bilo.

Prethodna sednica nije održana, jer je opozicija zahtevala da se pronađe rešenje kako bi građani Niša mogli da prate tok sednice uživo i najavili da neće dozvoliti održavanje sednice sve dok prenos ne bude omogućen.
 
Za sledeću godinu putem javnih nabavki biće sproveden konkurs kako bi se izabrao najpovoljniji ponuđač, tačnije televizija koja će prenositi sednicu.

Prema rečima gradonačelnika Perišića, iz budžeta grada će naredne godine za tu namenu otići oko 20 milina dinara.
 
- Nismo imali zakonski osnov da nastavimo sa prenosima zbog vlasničke transformacije Niške televizije, ali od srede će biti prenosa jer nam je u susret izašao konzorcijum vlasnika NTV.

I oni su svesni da ne možemo da prekršimo zakon i sklopimo ugovor jer za to nema nikakvog osnova i zato će obezbediti prenos bez ikakve naknade - rekao je Perišić.
 
Predsednik Skupštine Mile Ilić zahvalio se novom vlasniku Niške televizije Vitku Radomiroviću koji je imao razumevanja i pristao da prenosi dve sednice besplatno.

U Gradskom odboru Demokratske stranke kažu da je su na ovaj način “odbranjene tekovine demokratskih procesa koje je Demokratska stranka započela pre 20 godina”.
 
- Zahvaljujući direktnom televizijskom prenosu, Nišlije će moći da prate, na primer, koju imovinu grad prodaje i zbog čega se vrši rebalans budžeta po tom osnovu, kako i zašto se plan i program rada ustanova u oblasti zdravstva za 2015. godinu usvajaju u novembru 2015. godine, kakve su izmene planova i programa rada JKP “Medijana”, JKP “Gorica” i JKP “Parking servis” za 2015 godinu - saopštila je Demokratska stranka.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: