NI: Duplo veći računi za grejanje

Regionalne vesti - Četvrtak 05.02.2015 - 11:37

Nišlije koje nisu uvele merače za grejanje, oko 30% stanovnika Niša, Toplani plaćaju duplo u odnosu na one koji su ih uveli, zbog “korektivnog faktora” koji njihovu potrošnju množi sa dva.

(Ilustracija) (Ilustracija)
Direktor niške Toplane Slobodan Maksimović rekao je da je uvođenje individualnog merenja zakonska obaveza.
 
- Zakon nije predvideo kaznene odredbe za onoga ko to ne uradi, ali zato na jedan drugi način primorava sve korinsike koji ne žele da ugrade merače, da to ipak urade. I to na taj način što se potrošnja takvih korisnika množi sa dva - rekao je Maksimović.
 
Na primedbe korisnika da nisu na vreme bili obavešteni o dupliranju potrošnje, portparolka Toplane Milena Pavlović rekla je da obaveštenje o takozvanom “korektivnom faktoru” nije bilo u nadležnosti Toplane, već su to radile privatne firme koje su ugrađivale merače u stanovima.
 
Ona je kazala da je “korektivni faktor” prisutan na računima u svim gradovima u Srbiji koji prelaze na pojedinačno merenje i da se taj koeficijent, u zavisnosti od grada, kreće od 1,8 do 2,5.
 
Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: