NI: Grad pomaže “Aerodrom”

Regionalne vesti - Petak 27.06.2014 - 08:38

Gradonačelnik Niša dr Zoran Perišić potvrdio je da je grad ove nedelje uplatio “Aerodromu” 1,6 miliona dinara, a pomoći će mu i da konkuriše za ponovno dobijanje kružne gradske autobuske linije.

Grad ne može da isplaćuje plate aerodromu Grad ne može da isplaćuje plate aerodromu
Perišić je obećao i pomoć gradskog rukovodstva oko oživaljavanja avio saobraćaja sa niškog aerodroma “Konstantin Veliki”.
 
“Aktivno pregovaramo sa dve lou kost kompanije i jednim investitorom oko dolaska na niški aerodrom. Razgovaraćemo ove nedelje i sa predstavnicima aerodroma “Nikola Tesla” oko pomoći aerodromu u Nišu”, kazao je Perišić.
 
On je rekao da ne postoji zakonska mogućnost da grad zaposlenima obezbeđuje plate iz budžetskih sredstava.
 
“Grad kao osnivač ‘Aerodroma Niš’ može da ovom preduzeću plati samo usluge i da učestvuje u finansiranju nekih njegovih projekata. Trenutna dugovanja grada prema ovom preduzeću iznose između 14 i 15 miliona dinara”, kazao je Perišić.
 
On je istakao da je prethodno rukovodstvo grada napravilo grešku jer je novac iz gradske kase umesto u infrastrukturu i razvoj aerodroma ulagalo u avio prevoznike.
 
Predstavnici sindikata su zatražili od rukovodstva “Aerodroma” da  zaposlenima najkasnije do kraja meseca isplati najmanje dve zaostale plate, uplati doprinose kako bi mogli da overe zdravstvene knjižice i obezbedi nov Kolektivni ugovor. Oni su najavili i da će tražiti smenu direktora Dragana Bugarinovića ukoliko zahtevi radnika ne budu ispunjeni do 30. juna.
 
JuGmedia, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: