NI: Konstitutivna sednica zakazana "u 5 do 12"

Regionalne vesti - Ponedeljak 27.06.2016 - 14:42

Nakon što je prethodna sednica otkazana zbog nedostatka kvoruma, odbornici niškog parlamenta imaće u sredu novu šansu da konstituišu Skupštinu i izaberu njeno rukovodstvo, a sudeći prema izjavama političara, sve je izvesnije da će vlast u Nišu činiti koalicija SNS-SPS-SRS.

Prethodna sednica otkazana zbog nedostatka kvoruma; Foto: Kostadin Kamenov Prethodna sednica otkazana zbog nedostatka kvoruma; Foto: Kostadin Kamenov

Poslednji rok za izbor novog predsednika parlamenta i verifikovanje mandata odbornika je 1. jul, a vladajuća većina u Nišu će zakonski rok ispoštovati u 5 do 12.

Sednica je zakazana za 29. jun, a kako je najavljeno, na njoj bi trebalo da se potvrde mandati novih odbornika i da se izaberu predsednik i sekretar parlamenta.

Kako je ranije potvrđeno u Socijalističkoj partiji Srbije u Nišu, razgovori ove stranke i vladajuće SNS se vode već nekoliko dana i trebalo bi da se dođe do dogovora i nastavka saradnje koja traje već 4 godine.

Zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković je u emsiji “Između redova” rekao da bi u toj koaliciji mogli da budu i odbornici Srpske radikalne stranke, ali i da odbornici SNS ne bi voleli da vide Mileta Ilića na mestu predsednika Skupštine.

U sredu će se znati ko će voditi parlament, a nezvanično postoji mogućnost da na to mesto sedne i prvi čovek niških socijalista Žarko Ranković.

Podsetimo, konstitutivna sednica je prvobitno bila zakazana za 6. jun, ali ona nije održana, jer zbog nedolaska odbornika SPS i SNS nije bilo kvoruma.

Kako je tada rekao nosilac liste SNS Zoran Perišić, oni se nisu pojavili, jer još nije postignut koalicioni dogovor.

Na izborima koji su održani u aprilu najviše mandata osvojila je Srpska napredna stranka 28, zatim SPS 8, koalicija oko DS 7, SRS 5, Dosta je bilo 5, DSS-Dveri 4, Moma Stojanović 3, Ruska stranka 1 odborničko mesto.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: