NI: Lekari prete otkazima

Regionalne vesti - Petak 14.03.2014 - 23:42

Lekari Kliničkog centra u Nišu, koji štrajkuju poručili su da će ako se ne ispune njihovi zahtevi napustiti radna mesta.

Lekari prete napuštanjem radnih mesta (Foto: Južne vesti) Lekari prete napuštanjem radnih mesta (Foto: Južne vesti)
Leakari tvrde da pacijenti neće biti ugroženi štrajkom jer se poštuje minimum procesa rada.
 
Šef štrajkačkog odbora dr Aleksandar Zlatić rekao je da plate nisu uvećane 4 godine, da im je smanjenjem koeficijenata "uzeto" po 10.000 dinara, kao i da je zbog zabrane zapošljavanja prosečna starost lekara specijalista 54 godine.
 
- Otići ćemo iz zemlje u tom slučaju, pa nađite ko će da nas menja. 850 lekara je u 2013. godini zatražilo da ode iz Lekarske komore Srbije, odlaze nam ljudi u svet. Vlada je na potezu, očekujemo da što pre stupe u pregovore s nama - istakao je dr Zlatić.
 
Kako su štrajkači ranije isticali, nezadovoljni su zbog uvođenja solidarnog poreza, smanjenja koeficijenata za obračunavanje plata, onemogućavanja plaćanja nadoknade za dežurstva duža od 40 sati, ali i zabrane zapošljavanja.
 
Štrajk je nastavljen šetnjom krugom Kliničkog centra i završen okupljanjem ispred zgrade uprave.
 
Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: