NI: Manja plata predsedniku Skupštine

Regionalne vesti - Sreda 25.11.2015 - 16:33

Predsednik niškog parlamenta Mile Ilić, njegov zamenik Nenad Stanković, predsednik Odbora za administrativna pitanja Predrag Jelenković i nekoliko većnika imaće ubuduće za 30 % manje plate, jer je upravo Odbor koji vodi Jelenković usvojio takvu odluku.

Mogu da uzmu i razliku u platama; Foto: Thinkstock Mogu da uzmu i razliku u platama; Foto: Thinkstock

Dosadašnjim gradskim Pravilnikom o platama bilo je predviđeno da oni funkcioneri koji nisu stalno zaposleni u gradskim institucijama i Gradskoj upravi dobijaju 50 % naknade na mesečnu zaradu.

Odbor je na današnjoj sednici odlučio da se taj dodatak umanji za 20 %, pa će tako svi funkcioneri koji su stalno zaposleni na nekom drugom mestu, a rade i u gradskim institucijama, ubuduće imati dodatak od 30 %.

Menjali smo Član 6. Pravilnika i njime je predviđena naknada od 30 %, dok je ranije iznosila 50 % - kaže Jelenković.

Jelenković napominje da je pomenutim funkcionerima ostavljena i druga mogućnost - da umesto dodatka od 30 % mogu da uzmu razliku u platama.

To praktično znači ako je predviđena plata za to radno mesto u Gradskoj upravi 80.000 dinara, a funkcioner na poslu gde je stalno prijavljen prima 40.000, on može da dobije razliku koja bi iznosila 40.000 dinara ili da traži 30 % od 80.000 dinara - pojašnjava Jelenković.

Slaže se da razlika nominalno može da bude veća od 30 % koliko je predviđeno za naknadu, ali kaže da to zavisi od visine plate koju funkcioner prima na poslu na kojem je na stalnom radu.

Inače, kako je na poslednjoj sednici rekao odbornik SDS Boban MIhajlović, ovaj dodatak je sa 30 % na 50 % uvećan u septembru 2012. godine.

Podsetimo, plate gradonačelnika, njegovog zamenika, gradskih većnika na stalnom radu i svih predsednika skupštinskih komisija u stalnom radnom odnosu već su umanjene za 30 %, jer je upravni inspektor utvrdio da je takozvani “funkcionerski dodatak”, koji se isplaćivao nekoliko godina, nezakonit.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: