NI: Medicinski otpustio 24 klinička asistenta

Regionalne vesti - Četvrtak 28.08.2014 - 18:41

Po nalogu Ministarstva prosvete, niški Medicinski fakultet raskinuo je ugovore o angažovanju 24 klinička asistenta koji su obavljali nastavu.

(Foto: ntv.rs) (Foto: ntv.rs)
Posle inspekcijskog nadzora utvrđeno je da angažovanje većine ugovoraca, koji su inače specijalisti i subspecijalisti i rade na klinikama niškog Kliničkog centra i skoro svi imaju zvanje docenta, u svojstvu “kliničkih asistenata” nije u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju.
 
Dekan Medicinskog fakultetaStevan Ilić kazao je da je njima u proseku fakultet plaćao oko 17.000 dinara mesečno, a da je osnovica bila plata u Kliničkom. On dodaje da to nije puno i da će se potruditi da te ljude zadrži na poslu pošto su to mladi stručnjaci.
 
Na ovu nepravilnost ukazao je Izveštaj o izvršenom delimičnom upravnom nadzoru nad radom Medicinskog fakulteta, a kontrola rada ove visokoškolske ustanove inicirana je zahtevima Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, Agencije za borbu protiv korupcije, predstavkama bivšeg dekana Milana Višnjića, prof. dr Milana Jovanovića, dr Ivane Burazor i brojnim anonimnim prijavama.
 
Prodekan za kliničko zdravstvo, specijalizacije i uže specijalizacije i direktor niškog Kliničkog centra Zoran Radovanović istakao je da je “sramota što su isti oni ljudi koji su potpisivali ugovore sa tim mladim ljudima, sada svojim predstavkama izazvali njihovo otpuštanje”.
 
- Troje od njih 24 je primljeno u mandatu dekana Ilića, dok su ostali angažovani dok je dekan bio Milan Višnjić. Ovo je pokušaj da se diskredituje sadašnje rukovodstvo fakulteta, udar je na karijere ovih mladih stručnjaka, a može ugroziti i akreditaciju fakulteta - napominje Radovanović.
 
Višnjić je demantovao da je podneo prijavu Ministarstvu i dodao da je za vreme njegovog mandata ugovor potpisalo tek  jih 15.
 
 
Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: