NI: Najavljen vatrogasni dron

Regionalne vesti - Nedelja 14.12.2014 - 10:17

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da Srpsko-ruski humanitarni centar sa sedištem u Nišu predstavlja značajnu pomoć za Srbiju, ali i da po svom značaju prevazilazi njene granice delujući u vanrednim situacijama i u zemljama regiona.

Ministar u Nišu - foto Kurir Ministar u Nišu - foto Kurir

"Od svog osnivanja 2012. Centar je nažalost imao u Srbiji mnogo humanitarnih operacija u kojima je bio veoma uspešan", rekao je Stefanović na predstavljanju rezultata Centra u 2014. godini.

Vežbi su suprisustvovali ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin, ministar Velimir Ilić, predstavnici diplomatskog kora, međunarodnih i regionalnih organizacija, izvršnih vlasti i lokalnih samouprava.

Stefanović je podsetio da su ruski spasioci tokom ovogodišnjih poplava spasili više od 2.000 ljudi u Obrenovcu među kojima je bilo 400 dece.

Centar je bio angažovan na gašenju požara, a i sada je isporučio generatore na područje Istočne Srbije, naveo je Stefanović.

U budućnosti moramo raditi na uspostavljanju još boljih preventivnih operativnih procedura kako bi se reagovalo još brže i efikasnije, kazao je Stefanović dodajući da dugujemo zahvalnost Ruskoj Federaciji i Centru na pruženoj pomoći.

Stefanović je napomenuo da će u Centru naši kadrovi i vatrogasci dobiti kvalitetnu obuku za efikasno delovanje u venrednim situacijama.

Kurir, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: