NI: Naloženo da se izmesti azil sa 450 pasa

Regionalne vesti - Nedelja 14.12.2014 - 17:46

Rešenje inspekcijskih službi kojim je Saši Pešiću iz Niša naloženo da u roku od 15 dana iz svog azila ukloni 450 pasa o kojima brine.

(Foto: drustvonoa.org) (Foto: drustvonoa.org)
U rešenju inspekcije se ne navodi gde će psi biti izmešteni ako se to bude odvijalo prinudnim putem, budući da grad ni posle nekoliko godina još nije napravio azil.
 
Udruženje za zaštitu životinja Niš, Udruženje za zaštitu životinja “Pseća sreća” Niška Banja, Udruženje za zaštitu, odgoj i proučavanje životinja “Zoo Planet” iz Niša i Fondacija za zaštitu životinja u Srbiji FAPS iz Niša zatražili su u otvorenom pismu od gradonačelnika Niša Zorana Perišića da se založi za drugačije rešenje. 
 
- Grad Niš i službe lokalne samouprave jesu odgovorne za rešavanje problema napuštenih pasa i mačaka. Životinje koje se trenutno nalaze u vlasništvu i pod patronatom Udruženja za zaštitu životinja primarno su napuštene životinje Grada, a Udruženje njihovim zbrinjavanjem obavlja posao Grada, bez korišćenja sredstava Grada i zbog toga ga Grad kažnjava. Ovu odluku Grada smatramo skandaloznom - navodi se u otvorenom pismu organizacija.
 
Organizacije su navele da su svi psi koji se nalaze u azilu sklonjeni sa niških ulica, da su čipovani, vakcinisani i sterilisani i to samostalnim angažovanjem NVO bez korišćenja gradskog novca, čime je smanjen broj pasa lutalica na ulicama. 
 
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: