NI: Nemanja Radulović u rodnom gradu

Regionalne vesti - Ponedeljak 30.11.2015 - 14:33

Svetski poznat violinista iz Niša Nemanja Radulović nastupiće u svom rodnom gradu u ponedeljak 14. decembra od 20 sati u Domu Vojske, a organizatori najavljuju da će koncert ovog virtuoza biti pravi spektakl.

Prihod ide u humanitarne svrhe; Foto: Zoran Jovanović Prihod ide u humanitarne svrhe; Foto: Zoran Jovanović

Radulović i ansambl Double sens će održati koncert u okviru Idejnog koncepta „Niš u srcu", a prihod od ulaznica biće doniran u humanitarne svrhe.

Poznati violinista, koji je poslednji put nastupao u Nišu pre dve godine, izvešće dela Baha, Vivaldija, Čajkovskog, Dvoržaka, Bramsa i Hačaturijana.

Za samo nekoliko godina, Nemanja Radulović je osvojio svet klasične muzike svojom virtuoznošću na violini, kao i svojim avanturističkim programom.

Nastupao je sa vodećim svetskim orkestrima, kao i u najprestižnijim dvoranama sveta.

Svira i sa svojim ansamblom The Devil's Trills širom Evrope i Azije.

Njegov drugi ansambl Double sens, koji je takođe čuven po svojoj hrabrosti u kamernoj muzici, nedavno je snimio CD "5 Seasons".

Nemanja Radulović je rođen u Nišu 1985. godine.

Studirao je na Fakultetu umetnosti i muzike u Beogradu, The Saarlandes Hochschule für Musik und Theater u Sarbrikenu, kao i na čuvenom Konzervatorijumu u Parizu, na kome je magistrirao sa svojih 16 godina.

Dobitnik je nagrade "Internacionalno otkriće godine" Victoires de la Musique, kao i "Najbolji umetnik" 2014, a na predlog Fakulteta umetnosti u Nišu promovisan je u počasnog doktora Univerziteta u Nišu 2013.

Cene ulaznica za koncert su - 1.200 za parter, 1.000 za balkon i 800 dinara za stajanje. Karte se mogu kupiti na biletarnici Doma Vojske Srbije, u klubu “Sunset” i kafeu “Gnezdo”.
 

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: