NI: Obustavljena izgradnja Kliničkog

Regionalne vesti - Ponedeljak 21.07.2014 - 14:47

Radovi na izgradnji novog Kliničkog centra u Nišu obustavljeni na šest meseci zbog nedostatka dokumentacije, rekao ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Radovi stali jer nema dozvola Radovi stali jer nema dozvola
Lončar je zajedno sa direktorom Kliničkog centra Zoranom Radovanovićem i gradonačelnikom Niša Zoranom Perišićem obišao radove na izgradnji novog Kliničkog centra i Klinike za kardiohirurgiju.
 
- Podloga, kakva je predvidjena, nije mogla da izdrži sve radove tako da smo morali da tražimo novo rešenje, novo ojačanje betona, šljunka i izolacije. Ja sam danas došao da proverim kao teku radovi koji su osnov za nastavak izgradnje po planiranoj dinamici - rekao je Lončar. 
 
Ministar je podsetio da je rok za završetak radova na izgradnji novog Kliničkog centra bio 2 godine i 8 meseci, ali će zbog nastalog zastoja biti produžen. 
 
Da bi novoizgradjena zgrada kardiohirurgije dobila upotrebnu dozvolu neophodno je parterno uredjenje i ono će biti završeno novcem koji je obezbedio grad. 
 
- Mislimo da je rok za početak 1. oktobar realan i na nama je da, uz demonstraciju jako dobre saradnje sa Ministarstvom zdravlja uradimo sve neophodne pripreme i počnemo da smanjujemo liste čekanja - rekao je Perišić. 
 
Prilikom posete Klinici za kardiohirurgiju u Nišu ministar je rekao da će republika pomoći u osposobljavanju lekara koji bi već od oktobra mogli samostalno da izvode operacije. 
 
- Dve ekipe z Beograda radiće ovde i menjaće se na po 15 dana. Oni će izvoditi operacije i istovremeno će obučavati ljude. Sada imamo dva hirurga na specijalizaciji u Kliničkom centru Srbije koji će, uz pomoć koju budu imali iz Beograda, vrlo brzo biti spremni da se osamostale - naglasio je Lončar. 
 
 
 
B92, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: