NI: Odluka o medijskim projektima pred kamerama!

Regionalne vesti - Utorak 28.06.2016 - 18:01

U niškom Media i reform centru u utorak u u 11 časova otpočeo je sastanak na kome konkursna komisija treba da donese odluku o medijskim projektima koji će biti sufinansirani iz budžeta grada Niša.

Niški Media centar; Foto: S. Đorđević Niški Media centar; Foto: S. Đorđević

Očekuje se da sednica potraje  do večernjih sati jer su na konkurs pristigla 53 projekta, a članovi komisije treba da odluče o raspodeli 68,2 miliona dinara.

Sednica komisije se direktno prenosi i svi zainteresovani mogu da je prate u prostorijama Media i reform centra, što predstavlja presedan u dosadašnjoj praksi rada ovakvih komisija u našoj zemlji.

Načelnik Uprave za kulturu Nebojša Stevanović rekao je  da se sastanak komisije direktno prenosi kako bi se ozbebedila transparentnost.

Stevanović je izjavio da su odluku o snimanju sednice zajedno doneli članovi konkursne komisije i predstavnici Uprave za kulturu i grada Niša.

Komisija i predstavnici Uprave za kulturu nisu se složili sa zahtevom Lokalnog antikorupcijskog foruma i Udruženja predstavnika skupštine stanara da sastanku prisustvuje i predstavnik LAF-a.

Prema Stevanovićevim rečima komisija je nezavisno telo i za vreme njenog rada, po zakonu, nema razgovora i  postavljanja pitanja.

„Po Zakonu o dostupnosti informacija po okončanju sednice moći će da se dobiju sve potrebne informacije“, istakao je Stevanović.

Konkurs za sufinansiranje medijskih projekata u Nišu ponovljen je prošlog meseca zbog toga što su svi članovi prvobitno izabrane konkursne komisije podneli ostavku.

Predsednik novoizabrane konkursne komisije je profesor Pravnog fakulteta u Nišu Slaviša Kovačević, a članovi su medijski stručnjaci Dejan Miladinović, Mitko Jakovlevski, Sladjana Aleksić i Katarina Filipović.

Jugmedia, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: