NI: Onkologija ne radi zračenje

Regionalne vesti - Četvrtak 31.07.2014 - 19:58

Zbog toga što se jedan aparat za zračenje na Okološkoj klinici Kliničkog centra u Nišu isključuje zbog vlage , a drugi ne radi dva meseca od četvrtak se na toj klinici ne rade radio terapije.

Direktor Onkološke klinike KC Niš Svetislav Vrbić pojasnio je da je aparat koji radi u sredu morao da bude isključen zbog vlage i da zbog toga nije moguće sprovođenje terapija.
 
- Nakon obilnih kiša procurio nam je krov, niz zidove se skuplja vlaga, tako da smo morali da isključimo ovaj jedan aparat koji je radio. Nismo smeli da rizikujemo, jer je opasno i za zaposlene i za pacijente - rekao je Vrbić.
 
On je dodao da je u toj ustanovi do sada dnevno zračeno 100 pacijenata u tri smene i da je na čekanju u toj ustanovi 600 do 650 pacijenata.
 
Pacijente iz Niša, kako kaže, ne može da primi ni jedna druga zdravstvena ustanova na zračenje, jer su sve prebukirane.
 
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar ranije je kritikovao upravu KC Niš zbog loše organizacije i dodao da „nije normalno da pacijenti ne mogu na zračnu terapiju jer je tender oboren nekoliko puta“ i dodao da je menadžmentu dao rok do petka da reše problem.
 
Tanjug, JuGmedia, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: