NI: Osuđenici odvojili od usta za Narodnu kuhinju

Regionalne vesti - Sreda 18.01.2017 - 13:59

Osuđenici Kazneno-popravnog zavoda u Nišu odrekli su se 450 konzerviranih obroka u korist narodne kuhinje Raško-prizrenske eparhije, izjavio je u sredu upravnik tog zatvora Aleksandar Grbović.

Osuđenici sami iniciraju sve humanitarne akcije; FOTO: Shutterstock Osuđenici sami iniciraju sve humanitarne akcije; FOTO: Shutterstock

On je rekao agenciji Beta da su osuđenici narodnoj kuhinji Raško-prizrenske eparhije u protekle tri godine poklonili nekoliko hiljada konzerviranih obroka, dok su nešto više od hiljadu obroka poklonili manastiru Visoki Dečani.

"Osuđenici sami iniciraju sve humanitarne akcije, a zaposleni u Zavodu ih realizuju", istakao je Grbović.

On je kazao da su krajem prošle godine osuđenici od svojih plata prikupili 157.000 dinara za lečenje teško obolele Emilije Dukić (16), a pre toga su sakupili 150.000 dinara za kupovinu školskog pribora za školu u opštini Vladimirci.

Podsetio je da od 1.400 osuđenika niškog Zavoda njih oko 1.000 radi u zatvorskim radionicama, na farmi i poljoprivrednom gazdinstvu, i da za to primaju platu koja iznosti 20 odsto od minimalne zarade.

n1info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: