NI: Perišić zabranio mobilne

Regionalne vesti - Ponedeljak 23.02.2015 - 09:10

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić zabranio je unošenje mobilnih telefona u salu za sastanke nakon što se prošle jeseni pojavio snimak o navodnom nameštanju tendera

Perišiću smetaju telefoni foto juznevesti.com Perišiću smetaju telefoni foto juznevesti.com

Saradnicima koji svakodnevno prisustvuju sednicama Gradskog veća odluka je delovala čudno i nepotrebno, ali nisu bili raspoloženi da pričaju o tome, iako skoro mesec dana moraju da isključuju telefone.

Priča se i da je odluka selektivna, tako da neki mogu kod gradonačelnika i sa telefonom, a drugi ne.

Perišić je za „Blic” objasnio da tajna snimanja i bilo kakva snimanja nisu razlog ovakve odluke već da „telefoni ometaju radnu atmosferu” i da je to jedini razlog zahteva za gašenje telefona.

Gradski većnik Srđan Vasković kaže da njemu lično ovakva odluka ne smeta, da ne zna koji su razlozi za ovakvu odluku i da „nikada nije nosio mobilni telefon na sastanke”.

Tokom sastanaka kolegijuma i sednica Gradskog veća, kojima prisustvuju i novinari, primetili smo da se telefoni koriste za pisanje poruka, što ometa radnu atmosferu.

Pojedincima je bitno da odgovore na poruku, umesto da se koncentrišu. To je jedini razlog što su telefoni zabranjeni tokom sastanaka - izjavio je Perišić.

Krajem septembra pojavio snimak o nameštanju tendera, koji je procurio u javnost i izazvao skandal, pa se posumnjalo da je to razlog.
- Kolegijumi su se ranije snimali, sada ne, dok se Gradsko veće snima.

Nikada nisam tražio da se bilo šta briše, niti sam zabrinut da li me neko tajno snima ili ne. Ne postoji podela ko sme da dođe sa uključenim telefonom, a ko ne, pravila važe za sve: kada se održavaju sastanci, telefoni su isključeni - rekao je Perišić.

Većnik za komunalne delatnosti i energetiku Miloš Banđur kaže da nema ništa protiv ovakve odluke.

- Na sastancima sam uvek maksimalno posvećen temi o kojoj govorimo, tako da mi telefon nije odvlačio pažnju. Ne smeta mi što na sastanke ne nosim telefon - kaže Banđur.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: