NI: Plaćaju račun bivše direktorke na rate

Regionalne vesti - Utorak 09.02.2016 - 19:56

Dom učenika srednjih škola u Nišu plaćaće narednih 12 meseci dug za mobilne telefone, koji im je ostavila smenjena direktorka Sandra Popović. Sa januarskim računom koji je stigao za dva broja koja je koristila direktorka, ova ustanova će morati da plati 400.000 dinara.

Direktorka ostavila dug od 400.000 dinara; Foto: Milorad Dimić Direktorka ostavila dug od 400.000 dinara; Foto: Milorad Dimić

Vršilac dužnosti direktora Doma učenika srednjih škola u Nišu Mihajlo Marković potvrdio je Niškim Vestima da je ukupan dug koji je ostao iza Sandre Popović 400.000 dinara.

On kaže da je Dom bio prinuđen da napravi sporazum o reprogramu sa Telekomom, tako da će ovaj dug plaćati na 12 mesečnih rata.

"Poslali smo dopis Poreskoj upravi, gde sada radi Sandra Popović, i od njih zatražili da kroz svoj sistem-naplate ovaj dug od nje.

Mi zaista ne želimo da plaćamo tako velike račune", kazao je Marković.

Novi vršilac dužnosti direktora dodaje da će sačekati odgovor od Poreske uprave.

"Ukoliko odgovor bude negativan, pokušaćemo drugim pravnim sredstvima da taj novac naplatimo", ističe Mihajlović.

On kaže da Dom radi punim kapacitetima i negira glasine da su nakon raznoraznih afera koje su potresale ovu obrazovnu ustanovu u poslednje vreme roditelji masovno ispisivali decu.

"Naši kapaciteti su popunjeni. Imamo 346 dece.

Desi se da se neko dete ne prilagodi u startu, ili se ispiše iz škole u Nišu, ali masovnog ispisivanja iz Doma nema", kaže Mihajlović Niškim Vestima.

Vršilac dužnosti direktora ističe da će raspisati konkurs za novog direktora onako kako Zakon nalaže, odnosno u roku od šest meseci.

Do tada u Domu učenika srednjih škola u Nišu uveliko će se raditi na pripremama za obeležavanje 90 godina postojanja i rada ustanove.

Marković kaže da se u Domu već uveliko radi na sređivanju objekata.

Biće rekonstruisana kanalizaciona mreža, Dom očišćen, rekonstruisano dvorište, i sanirani svi kvarovi. Na leto će biti rekonstruisan i objekat Dimitrije Tucović kod gimnazije Svetozar Marković, najavljuje Mihajlović.

"Veliki broj talentovane dece koristi usluge Doma i ja se nadam da ćemo ubuduće biti poznati po tome", kaže on.

Imamo reprezentativku u fudbalu, šampiona u stonom tenisu, majstora u šahu i još puno dece koji se bave sportom, a na smeštaju su u Domu.

Ovo je specifična ustanova koja radi sa adolescentima i pruža im mogućnost da se druže, međusobno upoznaju i stiču iskustva koja nikada neće zaboraviti, završava Marković.

Niške vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: