NI: Skupština mora da smeni Stankovića

Regionalne vesti - Petak 19.12.2014 - 10:04

Agencija za borbu protiv korupcije saopštila je da je inicijativa Agencije za razrešenje zamenika predsednika Skupštine grada Niša Nenada Stankovića zbog sukoba interesa, obavezujuća za Skupštinu.

Agencija traži da bude smenjen Agencija traži da bude smenjen
Agencija je ocenila da Skupština grada Niša postupa neodgovorno i nesavesno odlukom da ostavi na funkciji Stankovića za kog je "nesumnjivo" utvrđeno da je u sukobu interesa i doprinosi nepoverenju građana u institucije i stvaranju utiska da funkcioner nije dužan da poštuje Zakon o Agenciji.
 
Rešenjem direktora Agencije od 7. aprila 2014. godine utvrđeno je da je Nenad Stanković prekršio Zakon o Agenciji tako što nije obavestio Agenciju da u  trenutku stupanja na javnu funkcije odbornika i zamenika predsednika Skupštine grada Niša obavlja posao zamenika direktora JKP "Direkcija za javni prevoz grada Niša".
 
Stankoviću je zbog toga što o sukobu interesa nije obavestio Skupštinu i Agenciju, izrečena mera javnog objavljivanja preporuke za razrešenje sa javne funkcije zamenika predsednika Skupštine grada Niša.
 
Iako je Agencija za borbu protiv korupcije predložila smenu zamenika predsednika Skupštine Niša Nenada Stankovića (SNS), ovaj predlog nije uvršten u dnevni red Skupštine, jer je “za” glasalo svega 13 odbornika.
 
Blic, Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: