NI: SNS u koaliciji sa socijalistima i radikalima?

Regionalne vesti - Petak 24.06.2016 - 13:37

Naprednjaci u Nišu će najverovatnije napraviti koaliciju sa Socijalističkom partijom Srbije i Srpskom radikalnom strankom, rekao je zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković.

Nišlije dva meseca čekaju formiranje vlasti; Foto: TO Niš Nišlije dva meseca čekaju formiranje vlasti; Foto: TO Niš

Predsedništvo Srpske napredne stranke, na predlog predsednika Aleksandra Vučića odlučilo je da gradonačelnik Niša bude Darko Bulatović, dok će dosadašnji gradonačelnik Zoran Perišić najverovatnije preuzeti Klinički centar, rekao je Slavković.

Ono što se spekulisalo prethodnih dana, sada je i potvrđeno, a kako kaže Slavković, ova odluka stranke rečena je jedino Perišiću i Bulatoviću lično.

Oni su bili gore i onda im je saopšteno da je Bulatović kandidat za gradonačelnika, Perišić za direktora bolnice i to je jedino izvesno u ovom trenutku - rekao je Slavković.

Dodao je i da će se koalicija najverovatnije napraviti sa Socijalističkom partijom Srbije i Srpskom radikalnom strankom, a da će mesto predsednika Skupštine najverovatnije ostati socijalistima.

Međutim, neizvesno je ko će voditi parlament.

Mislim da je stav naših odbornika da na tom mestu ne bude Mile Ilić, nego neki drugi predstavnik socijalista, ali videćemo jer to u mnogome zavisi od političkih dogovora koji slede - kaže Slavković.

Prethodnih dana se pojavila i informacija da će direktor Televizije Kopernikus Zvezadan Milovanović biti predsednik Gradskog odbora SNS u Nišu, ali Slavković nije to mogao ni da potvrdi, ni da demantuje.

Za njega lično je rekao da napušta mesto zamenika gradonačelnika i da odlazi u penziju, kao i "da se umorio politike".

Podsetimo, Srpska napredna stranka je na lokalnim izborima osvojila 28 od 61 mandata u lokalnom parlamentu, ali se do pre nekoliko dana nije znalo ko je njen kandidat za gradonačelnika kao ni sa kim bi mogli da formiraju vlast.

Nakon što se pojavila informacija da je odlučeno da Bulatović bude prvi čovek Niša, socijalisti su pozvani na razgovore.

Pored te koalicione podele svoj udeo u vlasti najverovatnije će tražiti i predizborni partneri PUPS, Pokret socijalista, SDPS i Samostalni DSS.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: