NI: Štedljivije sa vodom!

Regionalne vesti - Četvrtak 16.07.2015 - 17:35

Gradski štab za vanredne situacije u Nišu zatražio je od građana da racionalno koriste vodu iz gradskog vodovoda.

ne perite kola ako ne morate, porucuju iz Staba za vanredne situacije FOTO: referenceforbusiness/gmcgill ne perite kola ako ne morate, porucuju iz Staba za vanredne situacije FOTO: referenceforbusiness/gmcgill
 
Kako navode, zbog visokih temperatura moguć je poremećaj u snabdevanju.
 
Štab navodi da je neophodno preuduzeti mere za sprečavanje požara kao posedica sušnog perioda, a gradskim opštinama je naloženo da sa vodovodnim preduzećem obave neophodne radove na javnim česmama kako bi se one dovele u funkcionalno stanje.
 
Građani ne bi trebalo da vodu iz gradskog vodovoda koriste za zalivanje i pranje automobila, saopštvaju iz Štaba. 
 
Od građana se traži da bez preke potrebe ne izlaze u periodu od 10,00 do 17,00 časova, a ako je to nužno onda da odeću prilagode vremenskim prilikama i da uzimaju više tečnosti. 
 
JKP "Medijana" naloženo je jutarnje i večernje polivanje ulica, staza, parkirališta, parkova i zelenih površina, a sugeriše se i učestali inspekcijski nadzor nad sprovođenjem mera zaštite i bezbednosti na radu, navode iz Štaba. 
 
Iz Hitne pomoći Tanjugu je rečeno da je danas do 15 časova bilo četiri kolapsa na javnim mestima, dok je juče u toku čitavog dana osam ljudi kolabiraloa.
Tanjug/OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: