NI: Toplana pleni stanove dužnicima

Regionalne vesti - Sreda 16.07.2014 - 00:30

Niška toplana namerava da oduzme stanove od troje dužnika koji godinama nisu plaćali račune za grejanje.

Tri korisnika duguje oko dva miliona Tri korisnika duguje oko dva miliona
Direktor Slobodan Maksimović navodi da je njihov dug dostigao dva miliona dinara i da je plenidba jedino rešenje, jer dužnici ne žele da plate račune iako im je Toplana nudila dogovor.
 
Više od 90 odsto građana redovno izmiruje obaveze, dok su ostali napravili dugovanje od 1,4 milijardi dinara, što može ozbiljno ugroziti rad Toplane, koja dobavljačima energenata duguje više od milijardu dinara.
 
Dug prema „Jugorosgasu“ je i više od 500 miliona dinara, a otplata starog duga dovedena je u pitanje zbog građana koji ne izmiruju svoje obaveze. 
 
Maksimović dodaje da bi bili u velikom problemu ukoliko bi „Jugorosgas“ aktivirao menicu, što bi automatski značilo onemogućavanje rada na nekoliko meseci. 
 
Kako navode u ovom preduzeću, ukupni dugovi građana za stambeni prostor su 900 miliona dinara, a firmi skoro 400 miliona dinara. 
 
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: