NI: Usvojen zaključak o nacionalnom stadionu

Regionalne vesti - Sreda 18.11.2015 - 16:26

Odbornici niške Skupštine održali su dve sednice u istom danu, jednu od pedesetak i jednu sa samo jednom tačkom dnevnog reda na kojoj je usvojen Zaključak o izgradnji nacionalnog stadiona u Nišu.

Niški Čair bi uskoro mogao biti zamenjen; Foto Vanja Keser Niški Čair bi uskoro mogao biti zamenjen; Foto Vanja Keser

Nakon insistiranja Nove Srbije, ova inicijativa je dobila posebnu sednicu iako prvobitno, kada je predlog poslat, nije bila uvršetna ni u dnevni red.

Predsedavajuću Skupštine Nenad Stanković kaže da je odluka o hitnoj sednici koja se ticala stadiona odluka "doneta u hodu".

Sednica je već započela i stigla je ta inicijativa i mi smatramo da ona treba da se uputi Vladi Srbije jer se sada rade planovi za narednu godinu i da bude razmatrana kao tema za narednu budžetsku godinu - kaže Stanković.

Podsetimo, nakon što je premijer Aleksandar Vučić najavio da će Srbija graditi nacionalni stadion, Nova Srbija u Nišu pokrenula je inicijativu da takav sportski objekat bude izgrađen u najvećem gradu juga Srbije.

Iako nema zvaničnih podataka, moglo se čuti da bi za gradnju stadiona bilo izdvojeno oko 150 miliona evra, a u Novoj Srbiji navode brojne razloge zbog čega bi ovaj novac trebalo da bude investiran nedaleko od Niša, na lokaciji Lozni kalem.

U međuvremenu, lider Nove Srbije u Nišu Dejan Rajčić pozvao je predsednika Fudbalskog saveza Tomislava Karadžića da poseti Niš i dokaže da je ideja za novi stadion “stvarno nacionalna, a ne beogradska”.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: