NI: Utaja 27 miliona dinara

Regionalne vesti - Petak 23.01.2015 - 17:01

Niška policija podnela je krivičnu prijavu protiv aktuelnog direktora “Nisala” Dragana Jovanovića zbog sumnje da je od 2012. do 2014. godine utajio porez u iznosu od skoro 27 miliona dinara tako što nije plaćao PDV.

(Ilustracija) (Ilustracija)

U periodu kada je porez utajen “Nisal” je imao dva direktora, Nebojšu Krstića i Dragana Jovanovića. Ipak, prijavom je obuhvaćen samo Jovanović, jer je Krstić podneo ostavku 12. decembra 2013. godine, a njegovo mesto je nekoliko meseci kasnije preuzeo Jovanović.

Mali akcionari tvrde da je utajeno i više novca. Zoran Đorđević iz Kluba malih akcionara “Nisala” rekao je da su on i njegove kolege odavno ukazivali na utaju poreza u ovom preduzeću.

- Mi smo policiji dostavili dokaze o utaji poreza od 209 miliona dinara i dobili smo uveravanja da će takva prijava biti prosleđena tužilaštvu. Ova suma pokazuje da je to drastično smanjeno – rekao je Đorđević.

On je dodao da je potpunu dokumentaciju dostavio svim državnim institucijama i predsedniku Vlade Aleksandru Vučiću.
 

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: