NI: Većnik protiv Agencije

Regionalne vesti - Subota 03.01.2015 - 10:58

Član Gradskog veća Niša Srđan Aleksić (SNS) podneo je žalbu protiv nedavne preporuke Agencije za borbu protiv korupcije da bude razrešen sa te funkcije.

Niš: Agencija protiv većnika, većnik protiv Agencije Niš: Agencija protiv većnika, većnik protiv Agencije

On je osumnjičen za sukob interesa koji je ustanovljen jer je kao advokat učestvovao u sudskim sporovima u kojima su se pojavljivala gradska javna preduzeća.

 On je najavio da će podneti ostavku, ukoliko i drugostepena odluka Agencije bude identična, ali da će takvu odluku "obarati" i pred Međunarodnim sudom za ljudska prava u Strazburu.

Aleksić ocenjuje da ima ustavno pravo na rad, odnosno pravo da se bavi advokaturom kao primarnim zanimanjem, a da u Gradskom veću nije na stalnom radu.

Podseća da Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije propisuje da sukob interesa postoji "samo u slučaju kada funkcioner ima privatni interes koji utiče, može da utiče ili izgleda kao da utiče na postupanje funkcionera u vršenju javne funkcije, na način koji ugrožava javni interes".

Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: