NI: Veliki studentski protest

Regionalne vesti - Ponedeljak 06.10.2014 - 07:34

Studentski parlament Univerziteta u Nišu pozvao je studente da u ponedeljak od 12h na Trgu kralja Milana dođu na "veliki protest".

(Foto: Tanjug) (Foto: Tanjug)

Protest je u isto vreme zakazan u svim univerzitetskim centrima u zemlji.

Jedan od zahteva studenata je da broj obaveznih ispitnih rokova u ovoj akademskoj godini sa pet vrati na dosadašnjih šest, oni zahtevaju i da studenti koji su bili na budžetu u četvrtoj godini produženu četvrtu godinu (bivši apsolventski rok) upišu besplatno.

Još jedan od zahteva je i da se prvoj generaciji „Bolonjava“, koja je upisala fakultet 2006. godine produži rok za studiranje. Država je toj generaciji, kao i svim bolonjskim, dala rok od osam godina da završe fakultet koji traje četiri, a pošto je tih osam godina proteklo prva generacija nema pravo da više studira.

Dugoročni zahtevi su izrada novog Zakona o visokom obrazovanju, kao i poboljšanje kvaliteta nastave, odnosno jasno definisanje programa studija i studentskih kurseva.
Nekoliko stotina niških studenata je 1. oktobra održalo protest i najavilo ovaj.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: