Niko neće bivše robijaše

Regionalne vesti - Ponedeljak 04.05.2015 - 09:02

"Zatvor mi nije bio težak, teška je sloboda", kaže M. R.(34), jedan od bivših zatvorenika koji u Leskovcu bezuspešno pokušava da nađe bilo kakav posao.

foto: Blic foto: Blic
Preko NSZ u Leskovcu 22 bivša zatvorenika traže posao, 19 iz Leskovca, tri iz Lebana. Portparol NSZ Marija Stevanović pretpostavlja da je njihov broj daleko veći. "Mnogi ne dozvoljavaju da se zabeleži informacija o boravku u zatvoru", kaže Stevanovića.
 
M. R., metaloglodač po zanatu, pre tri meseca odslužio je kaznu zbog fizičkog napada na pripadnika policije. Od tada ne prestaje da traga za poslom. "Do potencijalnih poslodavaca pre mene stigne glas da sam robijao. Niko me ne želi, čak ni u agencijama za obezbeđenje gde sam ranije radio. U zatvoru sam imao hranu i toplu postelju, sada se osećam kao da me je neko izbacio na goli asfalt", žali se M. R.
 
Ekonomista A. Đ. (29) ni pre šestomesečne izdržane kazne zatvora zbog saobraćajnog prekršaja nije mogao da nađe posao, ali je makar imao nadu. "Tri dana sam konobarisao u kafiću da bi mi se gazda četvrti dan zahvalio na saradnji bez objašnjenja. Znam da je u međuvremenu čuo da sam bio u zatvoru", priča A. Đ.
Blic

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: