NI:Krijumčarili robu iz Turske

Regionalne vesti - Četvrtak 09.07.2015 - 09:44

Niška policija podnela je krivičnu prijavu protiv dve osobe iz Niša i jedne iz Pirota zbog sumnje da su krijumčarenjem robe iz Turske oštetili budžet Srbije za više od osam miliona dinara.

uvozili odeću iz Turske bez potrebnih papira i dozvola FOTO:OK Radio/GetImage/JP uvozili odeću iz Turske bez potrebnih papira i dozvola FOTO:OK Radio/GetImage/JP
U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova se navodi da su Nišlije u dogovoru sa osumnjičenim iz Pirota od početka 2012. godine do kraja 2014. godine, za novčanu nadoknadu od 50 do 70 evra kombijem prevozili vlasnike butika i radnji iz raznih gradova Srbije do Istanbula.
 
Vlasnici butika su u glavnom gradu Turske kupovali velike količine različite vrste robe, ali su je osumnjičeni skladištili u iznajmljenom prostoru na teritoriji Bugarske, i put su nastavljali sa manjom količinom kako bi nesmetano prešli granicu.
 
U saopštenju se takođe navodi da su jedan od Nišlija i Piroćanac putničkim vozilima odlazili u Bugarsku i robu dovozili do Niša gde su je vlasnici butica preuzimali. Osumnjičeni su robu uz određenu naknadu prevozili i do drugih gradova u Srbiji.
 
Prema navodima policije, krivična prijava protiv osumnjičenih biće prosleđena Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.
Beta

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: