Niš će imati aerodrom svetske klase

Regionalne vesti - Petak 19.06.2015 - 13:48

Cilj je da niški aerodrom "Konstantin Veliki" postane sofisticiran i tehnički doteran aerodrom koji će raspolagati najmodernijom opremom za sletanje aviona.

Svi putevi vode kroz Niš Svi putevi vode kroz Niš

Direktor Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) Radojica Rovčanin je najavio da će instaliranje opreme za horizontalnu vidljivost duž piste i merenja visine oblaka (RVR) početi u julu i da će u operativnoj upotrebi biti od oktobra ove godine.

”SMATSA će uložiti oko milion evra u instalaciju ILS sistema koji omogućava instrumenatlno vođenje aviona i sletanje pri smanjenoj vidljivosti i taj sistem će biti instaliran naredne godine”, rekao je Rovčanin na konferenciji za novinare posle razgovora sa gradonačelnikom Niša Zoranom Perišićem.

Prilazna svetla i njihovo postavljanje finansiraće Niš, a SMATSA će se uključiti u izgradnju novog tornja na aerodromu.

U planu je, kako je rečeno, proširenje piste čime bi bilo omogućeno sletanje i većih aviona na niški aerodrom.

Perišić je rekao da je niškom aerdoromu nedostajala navedena oprema i da će po njenom instaliranju biti promenjen status niške vazdušne luke i povećana konkuretnost niškog aerdroma u regionu.

Od sledeće nedelje niskotarifna kompnija VIz er leteće iz Niša za Malme i Bazel, a direktor aerodroma Vladica đurđanović je rekao novinarima da je sve spremno za početak sezone.

B92

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: