Niš: Dve godine od ubistva inspektorke, niko ne odgovara

Regionalne vesti - Petak 21.07.2017 - 19:18

Ni posle dve godine od samoubistva inspektorke niške policije Anice Mitić, uprkos dokazima, nije pokrenut postupak i niko nije odgovarao.

Inspektorka presudila sebi službenim pištoljem FOTO: iStock Inspektorka presudila sebi službenim pištoljem FOTO: iStock

To tvrde u Nezavisnom policijskom sindikatu Srbije.

"Ja lično odgovore koje nisam imao sada imam i još sam više siguran da neko treba krivično da odgovara”, smatra Miloš Jelenković, predsednik NPSS.

Aničin bivši kolega Miloš Jelenković, sada predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije, nema odgovore na sva pitanja, ali smatra da je oproštajno pismo, koje je inspektorka ostavila pre samoubistva, jedan od važnijih dokaza.

"Ono što znamo da je definitivno ostavila pismo i da je definitivno navela razlog, i da je je kao drugi razlog za samoubistvo navela probleme na poslu, šikaniranje i mobing. I to je sigurno utvrđeno”, dodaje on.

U izveštaju, u koji su Večernje novosti imali uvid, stoji da je unutrašnja kontrola MUP-a utvrdila da su nadređeni od Mitićeve tražili da optuži sina zamenika tužioca za trgovinu drogom, što je ona odbila. Takođe, Novosti su pisale i da je izveštaj potvrdio da je prijava neosnovana. Inspektorka se tada, kaže i Jelenković, našla na udaru svojih šefova.

"Konkretno šikaniranje, vređanje, konstantno, svakoga dana, kad god smo se viđali, pitala je kad ovi odlaze, misleći na šefove. Da li su odgovarali, šta je sa njima? Ne, nikakve konkretne mere, samo su zamenili radne jedinice, sada su šefovi u nekom manjem mestu, ali opet rade i rukovode ljudima", ističe Jelenković.

Na naše pitanje šta je u prethodne dve godine urađeno u vezi sa ovim slučajem iz Ministartva unutrašnjih poslova još nismo dobili odgovor.

Odgovora još nema ni iz Višeg javnog tužilaštva u Prokuplju, koje radi na ovom slučaju.

Podsećamo, Anica Mitić izvršila je samoubistvo jula 2015. na groblju u Doljevcu kod Niša. Sebi je presudila službenim pištoljem, a u trenutku tragedije nije bila na dužnosti. Radila je u niškoj policiji u Odseku za suzbijanje narkomanije.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: