Niš greškom uplatio 40 miliona!

Regionalne vesti - Četvrtak 21.08.2014 - 08:56

Iako se mnogima čini da je život najlepši u metropolama kao što su London i Njujork, istraživanje pokazuje da se ispred ovih gradova nalazi više od 50 drugih u kojima je kvalitet života znatno bolji.

Autobusi dobili neočekivani bonus Autobusi dobili neočekivani bonus

Pogrešnim obračunom, za gradski prevoz Niš ekspresu iz gradskog budžeta isplaćeno 43 miliona dinara više. Policija i tužilaštvo proveravaju dokumentaciju.

Prema nezvaničnim informacijama Direkcija za javni prevoz nije Niš ekspresu umanjila iznos koji se isplaćuje kada autobusi budu stariji od 5 godina.

- Isplata za autobuse starije od 5 godina umanjuje se za 30%, a to nisu male pare. Pritom, tako je isplaćivano najmanje 2 godine - tvrdi izvor Južnih vesti iz gradske uprave.

Isti izvor pojašnjava da je problem nastao nakon što je kontrola gradskog prevoza iz "Parking servisa" prebačena na tada novoformiranu Direkciju za javni prevoz.

- Od tada je nekoliko osoba obračunavalo isplatu prevoznicima, a među njima su i ljudi iz sadašnjeg menadžmenta tog preduzeća - dodaje sagovornik.

Načelnik niške policije Srđan Grekulović potvrdio je novinarima Južnih vesti da su proveravaju navodi iz krivične prijave koju su podneli iz Direkcije za javni prevoz.
Selektivno pravljena "greška"?

Sumnju da greška u obračunu za Niš-ekspres nije bila slučajna izaziva tvrdnja Zvonka Lekovića, vlasnika Lekona, jednog od preostala 4 niška prevoznika.

Leković tvrdi da je tom preduzeću uredno umanjivana isplata za svaki autobus koji je bio stariji od 5 godina.

- Nas su svaki put zvali bukvalno dan kada nam ističe taj rok od 5 godina starosti autobusa da nam kažu da će od sutra biti manji obračun - kaže Leković.

Dug sa Niš ekspresom ipak "prebijen"

V.d. direktor Direkcije za javni prevoz Saša Petronijević potvrdio je da je utvrđena greška u obračunu i da je to preduzeće zatražilo pomoć policije i tužilaštva.

Ipak, on dodaje da je problem sa neosnovanom isplatom tog novca uspešno rešen i da Grad i građani neće biti oštećeni.

- Budući da grad ima dugovanja prema Niš ekspresu, dug je umanjen za 41 milion dinara i to potpisivanjem protokola sa ovim prevoznikom - rekao je Petronijević.

Juznevesti.com, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: