Niš odao počast francuskim novinarima

Regionalne vesti - Četvrtak 08.01.2015 - 16:52

Građani, zaposleni u institucijama kulture, predstavnici nevladino sektora i Grada, kao i novinari iz Niša odali su minutom ćutanja počast ubijenim novinarima pariškog lista “Šarli ebdo”

(Foto: JuGmedia) (Foto: JuGmedia)
- Trenutak je vrlo težak i bitno je da budemo solidarni i da budemo zajedno. Hvala što ste došli. Provodimo zajedno teške trenutke, ne samo ovde, nego u celom svetu, i stoga bih vas pozvala da provedemo u ćutanju minut, u znak sećanja na ubijene – rekla je direktorka Francuskog instituta u Nišu Kler Bertoli.
 
U institutu je otvorena i knjiga žalosti u koju će Nišlije moći da se upišu u petak od 9 do 16 sati.
 
Niški karikaturista Saša Dimitrijević.rekao je da nije nemoguće da se tako nešto desi i u Srbiji jer “ekstremisti ne biraju”, a “sada su videli šablon”, te da je zato važno da svi osude napad u Parizu i shvate koliki je rizik bavljenja novinarstvom i karikaturom.
 
- Ti ljudi su ubijeni na svom radnom mestu ili, što bi se vojnički reklo, na položaju dok su branili slobodu mišljenja i stvaralaštva. To je strašno – rekao je Dimitijević.
 
Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: