Niš: Polovina brakova završi razvodom

Regionalne vesti - Utorak 17.01.2017 - 13:52

U Osnovnom sudu u Nišu u toku prošle godine razvedeno je 799 brakova i to 375 na osnovu tužbe jednog od supružnika, a 424 sporazumno, pokazuju podaci te ustanove.

Broj razvoda smanjen, ali i dalje veliki; FOTO: Profimedia Broj razvoda smanjen, ali i dalje veliki; FOTO: Profimedia

Broj razvedenih brakova u prošloj godini manji je u odnosu na pretprošlu godinu za 36, ali je i dalje veliki, naročito ukoliko se uzme u obzir da se u Nišu godišnje sklopi oko 1.500 brakova.

U Centru za socijalni rad Niš kazali su  da im se za pomoć obraća skoro polovina supružnika čiji se brakovi završavaju tužbom.

„Najčešći razlog zbog kojeg nam se javljaju bivši supružnici je neslaganje oko modela vidjanja deteta ili dece“, rekao je rukovodilac Službe za planiranje i razvoj Saša Mladenović.

Prema njegovim rečima roditelji se javljaju Centru za socijalni rad jer su nezadovoljni vremenom koje im je sud dodelio za vidjanje dece ili prijavljuju bivšeg partnera, odnosno partnerku da ne poštuje dogovoreni model vidjanja dece.

Mladenović je rekao da poslednjih decenija konstantno raste broj lica koji im se obraćaju za pomoć tokom razvoda, a taj broj naročito raste u kriznim godinama.

Jugmedia, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: