Niš: Protest zbog privatizacije NTV

Regionalne vesti - Petak 28.08.2015 - 09:37

Danima traju okupljanja građana pred zgradom Niške televizije. Nišlije poručuju da će se boriti da grad ima televiziju u svom vlasništvu. Za danas je najavljena i protestna vožnja automobilima kroz grad.

Nišlije bi da spreče moguće gašenje televizije. Nišlije bi da spreče moguće gašenje televizije.

Već nedelju dana ispred prostorija Niške televizije (NTV) okupljaju se građani, koji žele da ukažu na probleme sa privatizacijom i mogućim gašenjem ovog medija.

Na protestima, u organizaciji Udruženja predsednika skupština stanara, zvižducima i transparentima Nišlije poručuju da će se boriti da grad ima televiziju u svom vlasništvu. Za danas je najavljena i protestna vožnja automobilima kroz grad.

- NTV je poslednjih godinu dana bila glas naroda i želimo da tako i ostane - rekao je profesor Đokica Jovanović.

NTV nije privatizovana u prvom krugu, jer je jedini potencijalni kupac, konzorcijum koji čine biznismen Dragan Milošević i "Narodne novine", na javni poziv priložio nepotpunu dokumentaciju. Zbog toga će ići drugi krug privatizacije, kada će početna cena od 75.000 evra biti prepolovljena.

Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: