Niš pun pravopisnih grešaka

Regionalne vesti - Ponedeljak 19.01.2015 - 07:53

Veliki broj ulica u Nišu napisan je nepravilno, sa pravopisnim, ali i materijalnim greškama.

(Foto: Južne vesti) (Foto: Južne vesti)

Ulice koje u svojim nazivima na primer imaju redni arapski broj napisane su bez tačke, pa je tako ulica čiji naziv teba da bude napisan kao Ulica “14. oktobar”, napisan “14 oktobar”, bez tačke, dok su neke koje u nazivu sadrže rimski broj napisane sa tačkom iza broja.

 
Tako se u Nišu Stefan Prvovenčani zova sa v, odnosno Stevan, ulica posvećena Hilandaru, “Hilendarska”, a ona posvećena Svetom Savi napisana je kao “Sveto-Savska” ulica, umesto “Svetosavska”.
 
Predloge o nazivima ulica daje gradska Komisija za njihovo imenovanje, na čijem zvaničnom spisku objavljenom u Službenom listu Niša 2012. godine nema informacija o obrazovanju ni predsednika, ni članova, već samo naziva stranke kojoj oni pripadaju.
 
U Komisiji su kazali da oni daju predloge naziva ulica, a da “sve ostalo rade stručne službe i Ministarstvo”.
 
U Upravi za komunalne delatnosti, kažu da njima stižu rešenja o promeni ili imenovanju naziva ulica koja pregledaju i zatim ih šalju opštinama, državnim i javnim komunalnim preduzećima.
 
- Kada uočimo grešku šaljemo dopis Skupštini Grada da se izvrši korekcija. Jedino što možemo je da pošaljemo dopis da se greška ispravi, a, kada nam stigne ispravka, možemo da reagujemo. Tada se prave nove table i postavljaju sa ispravnim nazivom – rekao je Slobodan Čolaković iz Uprave za komunalne delatnosti.
 
On je kazao da su na nekim mestima u gradu građani sami postavili table na svoje kuće sa neispravno napisanim nazivima i dodao da se u tim situacijama šalje se dopis i traži nalog da se postojeće table skinu i postave nove. 
 
Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: