Niš: Za dva meseca 20 upada u Reciklažni centar

Regionalne vesti - Sreda 16.08.2017 - 17:16

Reciklažni centar Javno-komunalnog preduzeća "Mediana" u Nišu u poslednja dva meseca na meti kradljivaca čak 20 puta.

Sakupljanje smeća za reciklažu FOTO: JKP Mediana Niš Sakupljanje smeća za reciklažu FOTO: JKP Mediana Niš

Generalni direktor centra Bratislav Vučković rekao je za agenciju Beta da su kradljivci prilikom upada načinili štetu od oko 5.000 evra, i pri tom povredili i nekoliko čuvara.

"Poslednji upad bio je minulog vikenda, u noći između subote i nedelje. Čuvar je pokušao da spreči lopove ali su ga napali i povredili, zbog čega je morao da potraži pomoć lekara i nalazi se na bolovanju", rekao je Vučković.

Prema njegovim rečima, na meti kradljivaca su najrazličitije sirovine koje se u Reciklažnom centru selektuju, ali uglavnom metalni otpad.

"Uglavnom dolaze tokom noći i to organizovani u više grupa. Jedni upadaju sa jedne strane i privlače pažnju čuvara, a drugi konjima i karucama odvoze sirovine", rekao je generalni direktor Reciklažnog centra Javno-komunalnog preduzeća "Mediana".

Ističe da je i ranije bilo krađa i pokušaja krađe u Reciklažnom centru, ali nikada u tolikom broju kao poslednjih meseci.

"Do pre tri godine u tom centru nije bilo ni klograma otpada, a sada mesečno selektujemo 200 do 300 tona otpada. Iz otpada se izdvajaju velike količine stakla, papira, kartona, metala i drugih sirovina", rekao je Vučković.

Prema njegovim rečima, "Mediana" je prinuđena da preduzme različite mere kako bi zaštitila Reciklažni centar.

"Angažovaćemo 'eksterno' obezbeđenje i postavićemo novu ogradu oko centra koji se prostire na oko pet hektara", istakao je generalni direktor Reciklažnog centra Javno-komunalnog preduzeća "Mediana".

Prema njegovim rečima, "Mediana" je prijavljivala upade kradljivaca policiji, ali policija ne može da ništa učini i kada pronađe lopove jer se radi o maloletnicima.
 

RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: